1943-ban olajat keresve bukkantak a kutatók arra a termálvízre, amely alap vízbázisát képezte az 1955-ben megnyitott fürdőnek. A termálvíz 2311 m mélyről tör fel és 82 oC hőmérsékletű. Már a kezdetekkor kiderült, milyen intenzív gyógyító hatása van a mozgásszervi betegségekre, sérülésekre, reumatikus és nőgyógyászati panaszokra. A kezdeti 2 db medencétől nagy utat tett meg a fürdő mai színvonaláig.

1975-ben a forgalom és a medenceszám bővülése következtében egy másik, 1159 m mélységű 67 oC-os termálvizes kút is megfúrásra került. Ezt követően hosszú orvosi vizsgálatok eredményeként mindkét termálvizes kút vize gyógyvíz minősítést kapott. Jelenleg a fürdő vízbázisát 3 db hideg vizes és a már említett 2 db gyógyvizes kút adja. 1998-tól kezdődően nagy arányú beruházás indult. 

Felújításra került a 2 db gyógyvizes medence és még egy új épült hozzá. Különféle élményelemek kerültek beépítésre, így többek között hát- és nyakmasszírozó egységek, pezsgőlevegő bevezetés. Felépült egy új élménymedence, mely nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyókat vonzza a fürdőbe, hanem a fiatalabb generáció tagjait is. A medencében pezsgő levegő bevezetés, hát- és nyakmaszírozó, valamint a gyermekek nagy örömére 6 db csúszda és egy dézsa került beépítésre, mely vízzel megtelve önmagától a medencébe borul. Ehhez kapcsolódik a homokfoci, a homokröplabda és lábtenisz pálya is. Felújításra került a gyermekmedence és megépült egy 25 x 12,5 m-es tanmedence.

Közvetlen szomszédságukban nyert elhelyezést az új női-férfi zuhanyozó, WC, öltözőegység. 2003. évben elkészült a hullámfürdő, mely vizforgató-tisztító rendszerrel felszerelt .Elkészült másik öltöző és vizesblokk egységünk. Megújult az úszómedencénk is, mely feszített víztükörrel és vízforgató-tisztító berendezéssel rendelkezik. A fürdő téli-nyári üzemű. Télen 3 db különböző hőfokú fedett ülőmedence, egy pezsgőfürdővel, hát- és derékmaszírozóval rendelkező gyógymedence, valamint egy úszómedence biztosítja a vendégek felüdülését. A téli fürdő épülete zárt, fűtött folyosóval összekötésre került az új gyógyászati központ épületével, ahová mind beutalóval, mind egyénileg érkeznek a gyógyulni vágyók.
Megépült kétpályás ponyvacsúszdánk is, mely az országban egyedülálló

Thermálfürdő információk
Gyógykúrák

Víztípus: Alkáli-kloridos hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely a jódos gyógyvizek csoportjába tartozik.

Javallat: Elsősorban mozgásszervi, krónikus degeneratív gerinc- és izületi betegségek, csontritkulás, ortopédiai műtétek, balesetek utáni rehabilitáció, nőgyógyászati betegségek, meddőség bizonyos formái, asztmás esetek, orrmelléküreg gyulladás esetén.

A gyógyfürdő gyógyászati kezelései:  Termál gyógymedence fürdő; szénsavas fürdő; iszappakolás; súlyfürdő; gyógymasszázs; vízalatti sugármasszázs; gyógytorna (egyéni csoportos, vízalatti, száraztorna, stb.); elektromos kádfürdő; negyrekeszes galvánkád; elektroterápia; fizioterápia; természetgyógyászati kezelések.

A gyógyfürdő szolgáltatásai: Reumatológiai szakrendelés; fogorvosi szakrendelés; urulógiai szakrendelés; aromakezelések, sóbarlang.

Beutaló nélkül igénybe vehető kezelések: Gyógyvizes és gyógysós kádfürdő (Alkalmazási területek: pattanásos bőr, narancsbőr, pikkelysömör, különböző bőrbetegségek. Hozzájárul a hámréteg gyógyulásához.), szénsavas kádfürdő, vízalatti vízsugár masszázs (tangentor), gyógyvizes kádfürdő, gyógysó-szoba (klimatikus hely - alkalmazási területek: hatásos az asztma, bronchtitis, tüdőemfizémia, tüdőtágulat , légcsőgyulladás, mandulagyulladás, arcüreggyulladás, nehéz légzés, garatpolip kezelésére; tüdőműtétek utáni utókezelésre. Csökkenti az allergiás és asztmás panaszokat.)
A fürdő képekben
Nyitva tartás:

január 1-től április 15-ig                    8-17 óráig,
április 16-től április 30-ig                  8-18 óráig,
május 1-től május 31-ig                     7-19 óráig,
június 1-től augusztus 31-ig              7-20 óráig,
szeptember 1-től szeptember 30-ig  7-18 óráig,
október 1-től december 31-ig           8-17 óráig.

Cím:5465 Cserkeszőlő, Fürdő út 1/a.
Tel./Fax:56/568-465
E-mail: gyogyfurdo@cserkeszolo.hu